Sprite Urban Fest ще събере любители на ърбън културата в Пловдив

Pinterest LinkedIn +

На 7 юли, точно в 18:00 ч., всички любители на ърбън културата, градските изкуства и спортове ще могат да се срещнат с любимите си изпълнители на площад "Централен" в Пловдив.

На сцената на Sprite Urban Fest ще се качи за пореден път световният шампион по бийтбокс Skiller, и то в компанията на реге звездата Jahmmi Youth. "Нашата музика е част от ърбън културата. Бийтбоксът, както и скейт движението, брейкът, паркурът и графити изкуството са не просто начин за себеизразяване при младите хора, това е начин на живот" – сподели Skiller.

На въпроса дали всеки град има различна стрийт култура, Александър отговори: "Не мисля, всеки град си има свой собствен дух, но навсякъде има супер свежи млади хора. Преди една седмица бяхме в Бургас за откриването на Sprite Urban Fest и беше страхотно, сигурен съм, че и в Пловдив ще е отново така"

Освен че ще чуят на живо новото парчето "Let it Go" на Skiller и Jahmmi Youth, пловдивчани ще могат да се включат в графити работилниците на "Sprite" с графити артистите Кonte, Rust2, Mode, JahOne и Task. "ElectricForce" ще покажат пред публиката, че брейк танците не са толкова трудни, колкото изглеждат, и ще поканят всички желаещи да се включат в уъркшопа им.

Момчетата от "High5" ще демонстрират триковете си на специално изградения за феста мобилен скейтпарк, а DJ Akasha ще се погрижи за високия музикален градус на събитието. Точно до сцената на "Sprite Urban Fest" ще има и демонстрация на свежарския Halfbike, като всички любопитни зрители ще могат да тестват иновативния наследник на добре познатия велосипед.

След Бургас и Пловдив големият финал на Sprite Urban Fest ще бъде в София на 14 юли 2018 г. Началото на събитието ще е точно в 18:00 ч.

Сподели.