Въпреки дъжда Пловдив посрещна Sprite Urban Fest 2018

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година Пловдив стана домакин на градския фестивал за изкуство и спортове Sprite Urban Fest 2018. Централният площад в града беше преобразен от мобилен скейтпарк, в който се изявиха скейтърите от 5High и други любители на байкове, скейтове и ролери. През това време феновете на уличните изкуства имаха възможност да се наслаждават на графити от Task, Rust, Konte и JahOne, изобразявани върху 6-метрови стени, а момчетата от "Free Run Bulgaria" демонстрираха как придвижването в градска среда може да бъде забавно приключение посредством паркур.

Това, което изненада публиката, беше иновативният наследник на колелото – Halfbike, в чийто дизайн липсва седалка, но за сметка на това се движи на три гуми. От модерните спортове "Electric Force" демонстрираха на сцената най-ключовите движения в брейка, а за желаещите имаше специален уъркшоп. Българският шампион по бийтбокс Skiller за пореден път представи музиката, която създава единствено с устата си. Към него се присъедини и рага звездата Jahmmi Youth, а зад пулта – DJ Akasha. След Бургас и Пловдив Sprite Urban Fest 2018 продължава в София, където ще събере любителите на ърбън културата на 14 юли. 
Сподели.

Относно автора

Габриела Богданова, на 19 години. Владея английски и немски език. Настоящ студент в Германия съм, специалност Медии и комуникации. Интересувам се от психология и политика. Обичам да пътувам и да създавам нови приятелства.