Спортният Volkswagen Touareg R залага на електрификацията

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" представи новото поколение на спортния SUV Touareg R. Моделът се насочва към електрификацията не само за да намали вредните емисии, но и да подобри производителността си.

Touareg R разполага с 3-литров бензинов V6 двигател с турбо, но освен това има и електромотор. Общо те развиват 455 к.с. и 700Nm въртящ момент.

Автомобилът има 14.1kWh батерия, която позволява той да се движи и изцяло на електричество. От VW обаче не съобщават колко е пробегът.

Той изглежда ще е адекватен, защото при всяко стартиране Touareg R автоматично ще се пуска в E-Mode – електрическия режим с нулеви емисии. Стига, разбира се, батерията да има достатъчно заряд. Максималната скорост в този режим ще е 140 км/ч.

За по-високи скорости или когато батерията се изтощи на помощ ще идва и бензиновият двигател. Той ще помага и при спортното шофиране.

Официалният дебют на Touareg R е на автосалона в Женева през март. Тогава VW ще даде и повече подробности за способностите на модела.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.