Шефът на "Volkswagen": Време е да заколим някои свещени крави

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителният директор на "Volkswagen Group" Хърбърт Дийс обяви, че е време концернът да вземе тежки решения. Образно казано, това означавало "да се заколят някои свещени крави", съобщава "Financial Times".

"Времето на класическите производители на автомобили приключи", допълва Дийс. Индустрията се насочва към технологиите и електрифицирането на превозните средства. Традиционните методи постепенно отиват на заден план и това изисква от компаниите да се променят.

Дийс дава за пример факта, че "Tesla" се възприема като технологична компания. Според него същото трябва да се случи и с "Volkswagen", защото софтуерът ще има все по-голяма роля в бъдещето на автомобилите. Дийс казва, че до момента редиците на компанията не показват достатъчно движение в тази сфера и е нужна "радикална смяна на посоката". "Бурята едва сега започва", обяснява той и предвижда и още промени в структурата и философията на брандовете, които са под шапката на концерна.

Дийс дава за пример "Bentley", които миналата година са продали над 10 000 автомобила, но не са на печалба. "Предпочитам да има 5000 доставки и печалба от над 20%", казва той. Според него трябва да се обърне повече внимание върху печалбите и по-малко – върху общия обем продажби.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.