"Volkswagen" отлага дебюта на електрическия SUV ID4

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" ще отложи дебюта на следващия си изцяло електрически модел ID4 (SUV), който трябваше да бъде представен по време на автосалона в Ню Йорк през април т.г. съобщава "Autocar".

Според информация на изданието обаче сега VW планира да представи ID4 през лятото по време на обновения и завръщащ се автосалон в Детройт. Компанията смята, че така ще привлече повече внимание, а тя има големи очаквания от ID4.

Моделът ще е в основата на присъствието на електрическите предложения на Volkswagen в САЩ и Европа. Той ще има две версии – стандартен 5-врат модел, който ще се казва ID4. Другият модел ще е купе с името ID5, като той ще бъде представен по-натам.

И двата модела ще се произвеждат в САЩ, Европа и Китай – съответно за всеки от основните пазари. От "Volkswagen" се надяват това също да мотивира продажбите на колата и тя да бъде един от най-популярните ѝ модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.