Spirit of Burgas и тази година застава зад благородни каузи

Pinterest LinkedIn +

Част от позитивния имидж, който Spirit of Burgas изгради бързо за кратката си история на съществуване, се дължи не само на оригиналния му музикален профил и атрактивната локация, но и на факта, че фестивалът застава зад отговорни обществени каузи с общочовешки характер.

Вече се превърна в традиция, по време на всяко издание на голямото августовско събитие на брега на Бургас, да се представят различни каузи с идеална цел. Ако през 2009 г. фестивалът стана част от обща европейска кампания, която се обяви срещу бедността сред младите хора, то още тогава той подкрепи и кампаниите на "И Аз Мога" (I Can Too) - инициатива за подпомагане и интегриране на деца в нужда.

Както всяка година, и тази, хората в инвалидни колички имат право на безплатен достъп до фестивала заедно с придружител. За тях има отделена специална тераса с добър изглед към главната сцена на Spirit of Burgas.

От миналата година място във фестивалното градче намериха и няколко организации за защита правата на животните у нас. Най-голямата сред тях - международната фондация "Четири лапи", която от 2000г. има седалище в страната ни, ще присъства и тази година.

Дейността й на територията на България е обвързана най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, както и с проектите си за кастриране на бездомни животни.

Това са и двете каузи, върху които фондацията ще акцентира при тазгодишното си присъствие на фестивала - чрез цветни брошури, интересни филми и атрактивни подаръци за всеки, който се спре при тяхната шатра.

Научете повече за актуалните кампании на I Can Too, насочени към децата в нужда на www.Icantoo.eu, както и тези на фондация "Четири лапи", работещи в защита на животните на www.vier-pfoten.bg.

Билети за фестивала:

1-дневен билет: 50лв.
3-дневен билет: 120лв.
На входа в дните на фестивала:
1-дневен билет: 60лв.
3-дневен билет: 140лв.

Сподели.