София улови духа на Ирландия за Деня на Свети Патрик

Pinterest LinkedIn +

На 17 март 2016 г. София се потопи в невероятната атмосфера на ирландските традиции и отпразнува Деня на Свети Патрик подобаващо благодарение на Jameson Irish Whiskey.

Гвоздеят в програмата бе осветяването на НДК в зелено – емблематичната сграда стана поредната забележителност, обагрена в цвета на детелината, наред с пирамидите в Египет, операта в Сидни, кулата в Пиза, статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, Ниагарския водопад и др.

Купонът в София по случай Деня на Свети Патрик започна със специалното издание на "Пощенска кутия за приказки", чиято тема този път беше "Без страх". Повече от 600 гости се забавляваха с Гери Турийска и четящите актьори, музиканти и журналисти.

Редица нощни заведения на столичния булевард "Витоша" също се включиха в празника на Ирландия, а множество улични артисти, инсталации и събития допълниха по неповторим начин вечерта, която приключи с концерт на група Casual Threesome.


Денят на Свети Патрик е повод да празнуваме по свой собствен начин, да бъдем оригинални, без да се страхуваме от последствията, да се отърсим от предразсъдъците и да повярваме в невъзможното – един празник, посветен на приятелството. Защото, когато традициите разчупват физическите граници, се освобождава и онази енергия, която движи човечеството напред – духът на споделянето на емоции в името на усещането за част от един свят, в който всички заедно можем много повече. – Jameson Irish Whiskey.


Сподели.