Jameson First Shot: Филмов конкурс на Trigger Street Productions с Кевин Спейси в България

Pinterest LinkedIn +

Трима таланти от 10 държави в надпревара да режисират Маги Джилънхол в Лос Анджелис.

Конкурсът Jameson First Shot е в България – Кевин Спейси, Trigger Street Productions и Jameson тръгват на лов за най-надарените и перспективни филммейкъри в света, които да разкажат завладяващите си истории.

Трима победители ще имат изключителната възможност да превърнат сценариите си в късометражни филми с участието на Маги Джилънхол и да реализират своите премиери в Лос Анджелис в компанията на едни от най-големите имена в киното.

Целта на конкурса е да даде силен старт на талантите в индустрията. Подтиква амбициозните кинаджии да бъдат смели, да пишат за това, което е истински важно за тях, да разказват историите, които искат да бъдат разказани, и в крайна сметка – да направят филма, който искат да направят. Jameson First Shot търси скритите професионалисти и мечтателите, хората с идеи и неутолимо желание да творят.

Кевин Спейси знае колко трудно може да бъде навлизането в кино индустрията. След своя успех той чувства колко важно е "да върне асансьора обратно долу", както му е казал веднъж неговият ментор Джак Лемън.

"Не е важно къде се намира някой, важно е къде може да стигне след 10 години, ако е окуражаван, мотивиран и воден", смята звездата.

Дана Брунети, който ще бъде неотлъчно до победителите, докато те правят своите филми, вижда конкурса като възможност за кинаджиите извън Холивуд да заблестят.

"Отворихме конкурса за държави от целия свят - повече държави означава повече надарени хора. Холивуд няма монопол над таланта и ние искаме да видим какво може да ни предложи светът", казва продуцентът.

Маги Джилънхол ще играе в трите филма-победители. Тя е известна със своя смел избор на продукции - от Donnie Darko (Дони Дарко) до The Dark Knight (Черният рицар).

Номинациите за "Оскар" за второстепенна роля в Crazy Heart (Лудо сърце) и двата "Златни глобуса" за главна роля в The Secretary (Секретарката) и Sherrybaby (ШериБейби) доказват нейния талант и диапазон на актьорските й възможности.

Не по-малко блестяща е и на театралната сцена в скорошния й дебют на Бродуей с "Истинските неща". Последната й роля на Неса Стейн в "Благородна жена" й донася "Златен глобус", номинация за наградата SAG, а в момента е номинирана за престижния приз "Еми".

Какво търси Маги в един сценарий? Актрисата препоръчва нещата да се гледат от нестандартен ъгъл: "Наблюдение, което не сме направили, което е истинско, в което хората се откриват, което е объркано – каквито сме всички ние.

На амбициозните филммейкъри, които нямат търпение да се впуснат в надпреварата, Маги препоръчва: "Включете малко от истинското си "аз" в това, което правите – доброто изкуство изисква уязвимост."

В петото издание на конкурса Jameson разширява зоната на държавите- участнички, за да даде повече възможности на скритите таланти да покажат своята работа. Надпреварата приветства творци от Англия, Ирландия, Индия, Австралия, Канада, България, SA (Южна Африка), Кения, Русия и САЩ.

Конкурсът е отворен за апликации! Правилата можете да откриете ТУК

Сподели.