Снежанка и ловецът (Snow White and the Huntsman)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012. Режисьор: Рупърт Сандерс. Сценарист: Еван Дохърти. С участието на: Чарлийз Терон, Кристен Стюарт, Крис Хемсуърт, Сам Клафлин, Стивън Греъм, Тоби Джоунс, Фелисити Джоунс и др. Фентъзи, екшън.

За филма:

За разлика от фееричната, забавна трактовка на същия сюжет "Огледалце, огледалце", "Снежанка и ловецът" предлага един доста по-мрачен поглед към позната на всички приказка на Братя Грим. В никакъв случай обаче, не е по-малко зрелищен. Наситената с ефекти лента е дело на Рупърт Сандерс. Режсьорът, за когото филмът е дебют на голям екран, работи заедно с още един дебютант - сценаристът Еван Дохърти и продуцентът Джо Рот ("Алиса в страната на чудесата").

Създателите на "Снежанка и ловецът" залагат не само на епична визия, но и на изключително силен актьорски състав, начело с Чарлийз Терон ("Ханкок","Горящата равнина","Младите възрастни") в ролята Злата кралица. След емблематичното изпъление в трилъра "Чудовище", което й донесе "Оскар", едва ли някой се съмнява в способността й да изглежда наистина зловещо. Ролята на Снежанка е поверена на Кристен Стюарт, която вероятно свързвате освен с вампирската сага "Здрач" и с ролите във филми, като "Тайните на Холивуд" и The Runaways.

Партнират им Крис Хемсуърт ("ТОР: Богът на гръмотевиците","Хижа в гората"), който ще се превъплати в Ловецът и Сам Клафлин ("Карибски пирати: В непознати води") в ролята на Принца.
Мащабната продукция е заснета основно във Великобритания, с подобаващ за размерите й бюджет - седемдесет милиона долара.

Историята:

Снежанка (Кристен Стюарт) е единственото нещо, което застрашава властта и гордостта на тираничната зла кралица (Чарлийз Терон) и тя е готова на всичко, за да я унищожи. Вместо да отнеме живота й, ловецът (Крис Хемсуърт) изпратен да убие Снежанка, започва да я обучава и я превръща наистина сериозна заплаха за оправлението на кралицата.

Сподели.