Следващото DLC за Battlefield 3 излиза през юни

Pinterest LinkedIn +

Вторият пакет с добавено съдържание за Battlefield 3 ще се появи на бял свят през юни – половин година след рилийза на първия експанжън за касовията FPS на DICE - Back to Karkand. Close Quarters ще излезе най-напред за PlayStation 3, а седмица по-късно – и за Xbox 360 и PC. Фокусът в пакета ще бъде поставен върху пехотните битки.

Той ще включва четири нови карти и още десет оръжия. Освен Close Quarters обаче, Electronic Arts обявиха и следващите два ъпдейта с добавено съдържание за Battlefield 3.

Armored Kill ще се появи през есента и за разлика от Close Quarters акцентът в него ще пада върху битките в движение. В съответствие с това чрез него играчите ще се сдобият с нови превозни средства, а от EA обещават и "най-големите карти, създавани някога от DICE".

Последното, четвърто DLC за играта, ще бъде обявено в детайли в близките месеци. Засега се знае единствено, че ще бъде наречено End Game и ще се появи през зимата. Back to Karkand излезе за PS3 на 6 декември, а седмица по-късно и за другите две платформи, като бе безплатно за закупилите предварително Limited Edition на Battlefield 3.

За всички останали потребители цената на този пакет, включващ четири преработени чрез Frostbite 2 Engine класически Battlefield карти, три нови превозни средства, десет нови оръжия и пет нови постижения, е $15. Много преди появата на Close Quarters, още в близките няколко седмици, се очаква тази на обявения на 23 февруари "масивен пач", чрез който ще бъдат подобрени и променени почти всички аспекти от играта, включително баланса й.

Сподели.