Keane се завръщат с нов албум, вдъхновен от The Vaccines

Pinterest LinkedIn +

Четвъртият студиен албум на английската алтърнатив рок банда Keane, явяващ се наследник на издадения през 2008 г. Perfect Symmetry, ще излезе на европейския пазар на 8 май и ще бъде подкрепен от мини турне.

Озаглавен Strangeland, записът е продуциран от Dan Grech-Marguerat и вдъхновен от дебютния албум на The Vaccines, продуциран пак от него, What Did You Expect From The Vaccines?, който се появи на бял свят през 2011 г.

"Бяхме очаровани от това, което Греч постигна с албума на The Vaccines. Той е работил и с Radiohead и е продуцент на втория албум на Howling Bells, който обожавам. За наш късмет, оказа се, че Дан е огромен фен на Keane и така се стигна да съвместната ни работа по Strangeland", коментира колаборацията пианистът и основен автор на парчетата на групата, Тим Райс-Оксли.

Вокалистът Том Чаплин прави паралел между Strangeland и дебютния албум на Keane, Hopes And Fears, издаден през 2004 г.: "Започнахме работа по албум през 2010 г., записвайки демо версии на новите си парчета. От Hopes and Fears насам не бяхме влагали толкова много време в осъществяването на студиен проект. Двата албума имат нещо общо и като атмосфера".

"В много аспекти, чувството е, че един цикъл е завършен... след тежък ден всички заедно отиваме в местния пъб, обсъждаме всичко и нищо, докато не стане време всеки да се прибере вкъщи. Тази невидима връзка, каквато и да е тя, ни прави Keane. Който не вярва, може да го чуе в Strangeland”, допълва барабанистът на бандата, Ричард Хюс, а продуцентът Дан Греч пояснява: "Искахме да направим запис, който звучи едновременно многопластово, но семпло".

Сред заглавията на парчетата, включени в проекта, са Sovereign Light Caf?, Black Rain, Neon River, Sea Fog и Silenced By The Night, който ще излезе като първи сингъл от него на 12 март. Първата дата от предстоящото турне на четворката от Източен Съсекс е 23 май, а последната – 8 май, в лондонската O2 Academy Brixton.


Сподели.