Mass Effect 3 порази британския гейм чарт с рекордни продажби

Pinterest LinkedIn +

С близо 900 000 изкупени копия в САЩ през първите 24 часа от пускането й в продажба и първоначален пласмент от над 3.5 млн. копия в световен мащаб, третата игра от блокбъстър поредицата на BioWare - Mass Effect, без съмнение е не само най-комерсиалното премиерно заглавие от изминалата седмица, но и от началото на годината, за което свидетелства и представянето на играта в UK Top 40 VGC.

Очаквано, Mass Effect 3 оглави класацията за развлекателен софтуер на Острова с рекордни за 2012 г. продажби, надминаващи тези на предишните четири игри, които дебютираха под No1. - SSX, Uncharted: Golden Abyss, UFC3 и Kingdoms of Amalur: Reckoning (FIFA 12 бе на върха в продължение на няколко седмици от 2012 г., но излезе на пазара в края на 2011 година).

Колко точно са копията, изкупени от британските геймъри от 9 до 11 март (играта излезе три дни по-рано в САЩ), не е ясно, тъй като компанията, която компилира класацията, Chart-Track, не цитира конкретни цифри, а и не взима под внимание продажбите в дигитални формати, което изключва тези, генерирани през PSN и дигиталните платформи като Origin и Steam.

От Chart-Track обаче разкриват, че Mass Effect 3 стартира с повече продадени копия от първите две части, взети заедно (с уговорката, че те имаха различни премиерни дати за различните платформи), както и че Xbox 360 потребителите са отговорни за 73% от продажбите й на физически носител.

Изместена от върха, новата игра от SSX сериите търпи минимални загуби, тъй като отстъплението й е само от една позиция при все, че още две нови заглавия дебютират в топ 10. Това са горещо очакваният боен mash-up Street Fighter x Tekken, на трето място, и The Sims 3: Showtime – на шесто.

Новоиздаденият PlayStation Vita ексклузивен шутър Unit 13 стартира от 15-та позиция и е последното ново заглавие, намерило място сред 40-те най-продавани игри на Острова, докато кинематографичният beat-'em-up Asura's Wrath е останал извън класацията.

FIFA 12, Mario Party 9, Mario & Sonic London Olympics, Modern Warfare 3, Assassin's Creed: Revelations и Zumba Fitness допълват челната десетка в актуалното й издание.

Сподели.