Следващият Mercedes C53 AMG ще се сбогува с шестцилиндровия двигател

Pinterest LinkedIn +

Следващото поколение на Mercedes-AMG C53 4Matic най-вероятно ще се сбогува с шестцилиндровия си двигател. Според информация на "Autocar" моделът ще предлага четирицилиндров агрегат.

Това е част от по-ранна стратегия на Mercedes, която цели да пренасочи C-класата към по-малките двигатели. Най-вероятно моделът ще използва 2-литров двигател с турбо, който вече се предлага в A35 и A45. Очакванията са мощността да бъде около 380 к.с.

Новият модел ще има и 9-степенна автоматична кутия, подобрена система за задвижване на 4-те колела, по-големи спирачки. Дизайнът също ще е по-спортен, като ще използва последните щрихи за AMG, включително "Панамерикана" решетка отпред и по-агресивни въздуховоди.

Промени ще има и за по-големия модел C63. Очаква се той да използва нов, 4-цилиндров двигател, който ще предлага и нова турбо система. Въпросната система вероятно ще разчита на компресор и електромотор, като така ще се елиминира забавянето на турбината. Моделът се очаква през втората половина на 2021 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.