"Mercedes" обмисля свиване на гамата и платформите си

Pinterest LinkedIn +

"Mercedes-Benz" може да предлага по-малко модели и варианти на моделите си. Това са част от идеите, които се обмислят от компанията за намаляване на разходите, съобщава "Ройтерс".

От "Mercedes" съобщават, че ще се разгледат всички предложения в гамата и целта е нейното олекотяване. Това означава, че може да се махнат цели платформи и двигатели от гамата. Може да се намали и разнообразието от модификации, които има всеки модел.

Част от двигателите ще бъдат спрени и заради наближаването на екостандарта Евро 7. Той е доста по-стриктен и някои сегашни двигатели няма да успеят да го покрият. За други ще е нужна твърде скъпа преработка. Това най-вероятно ще означава и пренасочване към двигатели с по-малко цилиндри.

Според германския вестник "Handelsblatt" се планира и спирането на версиите купе и кабриолет на S-класата, а бъдещето на B-класата също е неясно. Засега от "Mercedes" не потвърждават конкретни модели, които може да бъдат спрени от производство, с изключение на пикапа X-Class, за който това решение беше обявено по-рано т. г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.