Следващият C63 AMG на "Mercedes" ще е хибрид без V8

Pinterest LinkedIn +

Следващото поколение на спортния модел C63 AMG на Mercedes ще даде ново начало на гамата "спортисти" на компанията. Той ще се сбогува с мощния си V8 двигател и ще го замени с 4-цилидров агрегат и хибридна система, съобщава "Autocar".

Новият C63 ще използва 2-литров двигател с турбо и нова хибридна система. Това обаче няма да се отрази на мощността, като тя ще е над 500 к.с.

Моделът ще е със задвижване и на 4-те колела. Самият двигател ще предлага около 416 к.с., като хибридната система ще добави още мощност и по-голям въртящ момент.

Новият C63 AMG ще се появи на пазара през 2022 г. и ще се предлага в няколко версии – седан, купе и кабриолет. Версията C43 AMG ще се предлага и като комби.

Хибридният C63 AMG ще е само началото. Плановете на "Mercedes" са постепенно да електрифицира много от AMG моделите си. Това ще помогне на компанията да е в тон с промените и да намали емисиите от автомобилите си.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.