C-класата на "Mercedes" ще вземе технологии от новата S-класа

Pinterest LinkedIn +

Следващото поколение на C-класата на "Mercedes" ще вземе технологии от новата S-класа. Това се твърди в сп. "Autocar", в което се казва, че целта е да се увеличи интересът на клиентите към модела спрямо конкурентите Audi A4 и BMW Серия 3.

Дизайнът на новата C-класа ще е еволюция на сегашния модел. Не се очакват драстични промени, но ще е видимо по-различен и с нови пропорции. Колата ще е изградена на базата на новата платформа MRA, която дава възможност за добавянето на хибридно задвижване.

Такова се очаква да има в новия модел, който ще излезе на пазара през 2021 г. Новата платформа ще се предлага във всички версии на C-класата – салон, комби, купе и кабриолет. Очаква се да има и пети модел – C-Class All Terrain, подобно на Audi A4 Allroad. Това ще е комби с повдигнато окачване, повече защити на долната част на колата и други функции.

C-класата ще използва и доста технологии, които ще има в новата S-класа. Целта на "Mercedes" е да направи модела си най-технологичния в класа си. Той ще предлага нови функции за автономно управление, сензори, радари автоматично паркиране и др. Всичко това ще се отрази и на интериора, в който големите дисплеи ще доминират и дизайнът ще е вдъхновен от прототипа Concept EQ.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.