Следващата Toyota Aygo може да е електрическа

Pinterest LinkedIn +

"Toyota" не предвижда да напуска сегмента на малките градски автомобили в Европа, както се очаква да направят някои други производители, съобщава "Automotive News Europe". Вместо това компанията обмисля да направи промени в следващото поколение на модела и той може да стане изцяло електрически.

"Aygo е много добър продукт за нас и привлича младите хора към бранда ни. Все още го виждаме като добър сегмент, в който трябва да участваме", казва изпълнителният директор на "Toyota Europe" Йохан Ван Цил.

В момента Aygo е единственият модел без хибридна или електрическа версия, който Toyota предлага в Европа. Това обаче може да се промени в близко бъдеще.

От компанията виждат, че някои градове започват да въвеждат зони с нулеви емисии и да ограничават движението на коли с традиционни двигатели. "Затова трябва да мислим за бъдещето и да видим как да осигурим електрическа версия в малките сегменти", допълва той.

Все по-строгите изисквания на регулаторите правят малките коли по-нерентабилни заради ниските им цени. Затова има вероятност следващото поколение да е изцяло електрическо, без версия с традиционен двигател. Засега обаче компанията не е взела окончателно решение какво ще е бъдещето на Aygo.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.