Електрическите автомобили бързо ще станат достъпни според "Toyota"

Pinterest LinkedIn +

В "Toyota" имат големи очаквания за електрическите автомобили. В интервю за "Automotive News Europe" директорът на продажбите и маркетинга на европейската дивизия на компанията Ник Гибс казва, че тези коли ще ускорят значително индустрията като цяло.

"Ако отнеме 20 години, за да може електрическите коли да станат печеливши, всички ще са много по-притеснени", казва Гибс. Според него индустрията ще се справи с предизвикателствата много по-бързо и една от основните цели в момента е именно по-бързо да се направят по-достъпни и удобни изцяло електрически автомобили.

Основното предизвикателство е да се постигне добър баланс между капацитета на батериите и достъпността на цената. Трябва да се обърне внимание и на инфраструктурата. "Ако не можеш да предложиш на клиента да зарежда бързо и без неудобства, не правиш нищо. Но това не е изцяло в ръцете на производителите", казва Гибс.

При хибридните коли е по-лесно, защото не е нужна инфраструктура. Въпреки това те са дали доста опит на компаниите. "Положихме много усилия да намалим редките метали, които се използват в батериите, и това намалява и разходите", казва Гибс.

Той допълва, че всичко това не означава, че компанията ще спре да прави спорни коли като новата Supra. "Това са продукти, чиято цел е емоцията, която създава. Това, че сме силни при хибридите, не означава, че сме се отказали от работата по много вълнуващи спортни продукти за шофиране", допълва той.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.