Следващата Corsa ще положи основите на новата визия на "Opel"

Pinterest LinkedIn +

Следващото, шесто поколение на Opel Corsa ще положи основите на новата визия на моделите на компанията, съобщава "Autocar". Моделът ще бъде мащабна и цялостна преработка на постигнатото до момента и ще е първият Opel, който излиза под шапката на новия собственик "PSA Group".

Новата Corsa ще бъде представена следващата година. Тя ще бъде базирана на платформата на "PSA" вместо на платформата на General Motors, както бяха първоначалните планове.

Моделът ще бъде с предно задвижване и ще споделя доста от архитектурата на следващото Peugeot 208. Очаква се Corsa да използва и двигатели на "PSA", включително 1.2-литровия трицилиндров бензинов агрегат в няколко варианта с различна мощност. Ще има и eCorsa модел с електрически двигател.

Новата Corsa вероятно ще запази почти същите размери като сегашния модел. Основната разлика ще е в дизайна, който ще използва нова предна решетка, изцяло различни фарове и други елементи, които постепенно ще станат част от всички модели на Opel.

Друга голяма промяна ще е, че вече няма да има триврат модел. Вместо това ще се предлага само хечбек с пет врати.

В интериора също ще има промени. Мултимедийната система ще е сходна с тази на останалите брандове на "PSA", но другите елементи в интериора ще са единствено за Opel. Цената вероятно ще се повиши леко, но ще се запази по-ниска от други директни конкуренти като Peugeot 208.
Сподели.