След World of WarCraft, и StarCraft 2: Wings of Liberty с F2P версия

Pinterest LinkedIn +

Два месеца след влизането в сила на новия F2P модел на World of Warcraft, позволяващ на потребителите на Battle.net да играят безплатно играта с таван на развитие на героите си до 20-то ниво, независимо от класа и расата им, Blizzard стартират нова, безплатна версия и на StarCraft 2: Wings of Liberty.

Вместо досегашното демо, играчите ще имат възможността да изиграят StarCraft 2: Starter Edition, която ще им даде достъп до първите четири мисии от играта - Mar Sara 1-3 плюс първата мисия на Tychus или на Dr. Hansen, по избор. В демо версията бяха включени само три.

Starter Edition дава достъп още до първите две изпитания в Wings of Liberty, но подобно на оригиналната демо версия, и тук в скирмиш режим срещу AI изборът на игрална раса е сведен до тази на Тераните. Най-сериозната иновация в новия trial на SC2 е възможността за онлайн мутлиплеър срещу други играчи на няколко custom карти, сменящи се на ротационен принцип. Към момента това са Xel'Naga Caverns, Shattered Temple, Discord IV и High Orbit.

Подобно на World of Warcraft: Starter Edition, новата F2P версия на StarCraft 2 изисква акаунт в Battle.net, в който ще бъдат запазени всяка индивидуална игра и лични постижения, и постоянна връзка с интернет. Веднага, щом закупят пълната версия на StarCraft 2: Wings of Liberty, играчите могат да продължат кампанията си от там, докъде са стигнали в Starter Edition.

Вместо досегашното демо, играчите ще имат възможността да изиграят StarCraft 2: Starter Edition, която ще им даде достъп до първите четири мисии от играта - Mar Sara 1-3 плюс първата мисия на Tychus или на Dr. Hansen, по избор. В демо версията бяха включени само три. Starter Edition дава достъп още до първите две изпитания в Wings of Liberty, но подобно на оригиналната демо версия, и тук в скирмиш режим срещу AI изборът на игрална раса е сведен до тази на Тераните. Най-сериозната иновация в новия trial на SC2 е възможността за онлайн мутлиплеър срещу други играчи на няколко custom карти, сменящи се на ротационен принцип. Към момента това са Xel`Naga Caverns, Shattered Temple, Discord IV и High Orbit. Подобно на World of Warcraft: Starter Edition, новата F2P версия на StarCraft 2 изисква акаунт в Battle.net, в който ще бъдат запазени всяка индивидуална игра и лични постижения, и постоянна връзка с интернет. Веднага, щом закупят пълната версия на StarCraft 2: Wings of Liberty, играчите могат да продължат кампанията си от там, докъде са стигнали в Starter Edition.

Сподели.