Изтеглят хитови FPS заглавия и World of Warcraft от търговската мрежа в Норвегия

Pinterest LinkedIn +

Един от най-големите търговци на видео игри в Норвегия, Platekompaniet, обяви, че изтегля от рафтовете си хитови екшън заглавия като Homefront, Sniper Ghost Warrior, Counter-Strike Source и игрите от сериите Call of Duty - кампания, която бе подета от Coop Norway и кореспондира с трагичните събития от 22 юли.

Търговците спират продажбата и на World of Warcraft - една от игрите, цитирани от извършителя на атентатите - 32-годишният Андерш Беринг Брайвинг, в неговия манифест. В него той споделя, че сред предпочитаните заглавия, които играе, е и Call of Duty 4: Modern Warfare. Във Facebook страницата си Брайвинг е посочил като свои любими филмови заглавия Гладиатор и 300, като любима музика – класическата, както и че практикува стрелба и бодибилдинг.

Coop Norway, чиято търговска мрежа обхваща над 1000 магазина на територията на скандинавската държава, са изтеглили от асортимента си общо 51 игри и играчки. Подобни мерки бяха предприети и от немската верига хипермаркети Galeria Kaufhof през 2009 г., която спря продажбата на всички игри с рейтинг M (само за възрастни) след случая с убийството на 15 души в училище в страната.

Сподели.