Създателят на Red Orchestra разработва F2P FPS с CryEngine 3

Pinterest LinkedIn +

Новосформираното студио New World Interactive обяви, че ще използва CryEngine 3 - технологията на Crytek, върху която е изграден издадения по-рано тази година шутър Crysis 2 - едно от топ заглавията в жанра на 2011 г., за следващия си проект - Lethal Enterprise.

Създателят на студиото, Джеръми Блум, има дългогодишен опит като продуцент на модове, създавайки високо признатите модификации Insurgency и Red Orchestra (чиято концепция замисля, когато е на едва 14-годишна възраст). Лаконичен по отношение съдържанието на Lethal Enterprise, той разкрива единствено, че играта ще е базирана на нарковойната и ще е безплатна – задължително условие за всеки производител, за да получи лиценз за CryEngine 3.

Основна цел на New World Interactive, пак по думите на Блум, е поставянето на летвата за качество на графиката на безплатна игра на ново ниво. Според официалния сайт на студиото, в момента то разработва и самостоятелен римейк на Insurgency, наречен Insurgency: Remastered, който ще бъде изграден върху последната версия на Source Engine. По него работи същия екип, сътворил Insurgency: Modern Infantry Combat, с планова дата на издаване в Steam през 2012 г.

Сподели.