След разкритията около Бобоков: Журналистът Иво Никодимов със смъртна заплаха!

Pinterest LinkedIn +

Журналистът Иво Никодимов е получил съобщение във Вайбър, в което недвусмислено се чете заплаха за живота ми, пише Агенция „Пик”.

Според медията, непосредствено след излъчването на репортаж за Пламен Бобоков, който Никодимов разработи и представи в ефира на БНТ, на личния си номер журналистът е получил съобщение от непознат номер.

От цитирания текст се чете „приятелски съвет” – репортерът да не ходи в Борисовата градина и да се движи само и единствено сред хора. Авторът на посланието прави и асоциация със смъртта – Никодимов е журналист, а не изкопчия, пише непознатия. Самото споменаване на изкоп се свързва със смърт и гроб, заради което се смята, че съобщението крие заплаха за живота на мъжа.

За заплахата, отправена срещу Иво Никодимов, съобщава неговият колега и член на управителния съвет на БНР Стефан Ташев. В личния си профил във Фейсбук той открито възнегодува срещу това, че на този етап нито една медия не е отразила заплахите срещу Никодимов.

Дори напротив. От БНТ вместо да защитят колегата си, ще трябва да се съобразяват с нови изисквания. От Президентството са им спуснали нареждания как точно трябва да се отразява дейността и облика на президента, за да не уронва авторитета на институцията.

А как точно и дали трябва да се премълчава от националната медия всичко, случващо се около президента, когато то е в пряка връзка със съмнителни бизнесмени, остава да разберем.

Сподели.