Слави Трифонов - обиден. Отказва участието си в Евровизия

Pinterest LinkedIn +

Вчера, 10 февруари, стана ясно, че Слави Трифонов отново, както и миналата година, отказва участието си в конкурса за българска песен на Евровизия 2006 (Eurovision 2006).

До повторението на ситуацията се стигна след като песента на дуета СлавиТрифонов / Софи Маринова "Любовта е отрова" първоначално не беше допусната да влезе сред полуфиналистите.

Впоследствие обаче поредица от гафове и неразбории, в които двама участници оттеглиха песните си (Ваня Костова - за несъответствие с регламента и дуетът Мариана Пашалиева/ Марин Йончев (победител в Star Academy) - заради принципно несъгласие), осигуриха влизането на песента на Слави и Софи сред 24-те избрани полуфиналисти.
 
"След като екипът на песента “Любовта е отрова” не подписа договори за участие в конкурса “Българската песен в Евровизия 2006” в определения от БНТ срок, по регламент право на участие в полуфинала на 25 февруари получава следващата класирала се по точки песен. Това е “В някой друг живот” в изпълнение на Пламен Пенев и Angel", съобщиха от Канал 1.

По-късно, в поредното издание на собственото си шоу, Трифонов не скри разочарованието си от журито, определи "този прословут конкурс" като "тотално българска работа", а организацията като "...хаос, който дори БНТ не е успявала да сътвори до момента."

Отказа да продължи участието си в Евровизия Слави резюмира с думите, че: "За едни честта може да е нищо, а за други всичко!"

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.