Извадиха песен от 24-те български финалисти за Евровизия 2006

Pinterest LinkedIn +

Песента „Мерак” на Ваня Костова и Боян Михайлов беше извадена от списъка с 24-те песни, класирали се за полуфинала на конкурса по избор на българска песен в Евровизия 2006 г.(Eurovision 2006), съобщиха от БНТ.

До решението за дисквалификацията се стигна след като самата Костова е сезирала БНТ, че песента не отговаря на условието да не бъде комерсиално разпространявана или публично изпълнявана преди 1.10.2005 г.

Първоначално журито е предложило песните за полуфинала да останат 23, но това е в противоречие с приетия регламент за избор на българска песен в Евровизия 2006, според който те трябва да са 24, информираха от БНТ.

По тази причина е взето решение в списъка с полуфиналистите да влезе песента, класирана от журито на 25-то място. На него обаче, с еднакъв брой точки са били 2 песни, съобщиха от БНТ.

Едната песен е на Мариана Пашалиева с участието на Марин Йончев, а информация за другата песен до момента няма.

В неделя (5-ти февруари), обаче, в интервю за предаването "1:1" на Канал 3, певицата и член на журито Йорданка Христова даде намек, че това вероятно е песен на Слави Трифонов и Софи Маринова: "Доколкото знам, Слави Трифонов е просто на прашинка да влезе. Не знам дали е 25-ти или 26-ти, но е там някъде след тези 24 песни", каза тогава Христова.

"25-ти май се оказва", пък каза Сашо Диков, категорично визирайки Слави Трифонов.

В крайна смекта след повторно изслушване на двете песни и арбитражно гласуване за нов полуфиналист е избрана песента “Невъзможна тишина”, изпълнявана от Мариана Пашалиева и Марин Йончев.

Сподели.