Слави Трифонов и Софи Маринова отново аут от Евровизия

Pinterest LinkedIn +

В края на миналата седмица БНТ обяви 24-те песни-финалисти, които преминаха предварителната селекция за конкурса за Евровизия 2006 (Eurovision 2006). Още на следващия ден 25-тото място на дуета Слави Трифонов / Софи Маринова отново разбуни духовете и получи отзвук в медиите.

В предаването "1:1" на Канал 3, темата по отпадането на Слави Трифонов коментира и певицата Йорданка Христова – един от 15-те членове на журито, определили песента на Слави като не достатъчно подходяща.

"Първо – не сме порязали никого, второ журито е от 15 човека и всеки има различен вкус. Трето, това е конкурс за песен, не за певци. Така че на първо слушане ние сме оценявали песните и от 126 песни са спечелили 24. Гласуването е анонимно и ние не знаем на кого са песните. Така че аз гарантирам за себе си. Аз имам достатъчно висок критерий, познавам Евровизия много добре, какъв фестивал е, така че аз за себе си нямам гузна съвест", каза Христова на въпрос на Сашо Диков, защо журито е "порязало" Слави Трифонов.

На въпрос как точно става гласуването Христова отговори: "Слушаме песните под номера, в групи от по 10 песни и минимум по минута и половина от всяка песен. Когато преценим, че има нещо интересно в песента, може и да изслушаме повече от минута и половина. Като свършат 10-те песни, всеки им дава оценки от 0 до 10 и съответно после резултатите се сумират. Членовете на журито не са случайни хора - те са музиканти, хора от бранша и като чуят една песен, могат да кажат дали е оригинална, дали е хубава. Музиканти са това. Аз съм единствената певица."

"Ние сме оценявали песните, не изпълнителите. Принципно на първия тур се оценяват песните, а на втория – певците, тъй като тогава се пее на живо. Тогава изпълнителите си показват майсторството. Тогава една хубава песен може да бъде провалена от слаб изпълнител и обратното", коментира ситуацията Христова

"Слави Трифонов си има своите качества със своето предаване и т.н. и аз изобщо не виждам пресата какво толкова се дразни и ни обвинява в специално отношение като няма специално отношение към никого", каза в заключение известната естрадна певица.

Сподели.