Слънчево

Pinterest LinkedIn +

България, 2012, 101 мин. Режисьор: Илия Костов Сценарист: Илия Костов С участието на: Лилия Маравиля, Роберт Янакиев, Богомил Спиров, Велизар Величков-Визо, Стефан Попов, Досьо Досев, Васил Банов, Ириней Константинов, Кондьо, Теменуга Первазова, Даниел Владимиров, Жана Яковлева, Николина Харизанова, Николай Мутафчиев и др. Драма

За филма:

"Слънчево" е новата лента на сценариста и режисьор Илия Костов, познат с работата си над филмите "Мадам Бовари от Сливен", "Асистентът" и "Време за жени". Лентата беше включена в програмата на миналогодишното издание на кинофестивала "Златна роза".

Първоначалната идея на режисьора да създаде документален филм се развива и резултатът е игралната драма "Слънчево".

Главните роли са поверени на Лилия Маравиля, която повечето от вас вероятно са гледали в Love.net и "Под прикритие", и Роберт Янакиев, добре познат на феновете на сериалите с ролите си в "Под прикритие" и "Недадените". Към актьорския състав на лентата се присъединяват и Васил Банов ("Капитан Петко войвода", "Съдията", "Седем часа разлика", "Дървото на живота") и Ириней Константинов.

Историята:

Стогодишна църква изплува и потъва на дъното на голям язовир. Някога на мястото на язовира е имало село, а сега отец Златан си е поставил задачата да събере оцелелите и пръснати по света наследници на потъналото село.

От Рим през Виена до Кандахар лентата проследява житейските истории на лекар-политик, пастор-оперен певец, известна журналистка и студент, които по една или друга причина ще се върнат към своите корени.

Сподели.