"Skoda" ще заложи на по-достъпните електрически автомобили

Pinterest LinkedIn +

"Skoda" планира да направи три електрически автомобила през следващите четири години, съобщава "Automotive News Europe". Компанията възнамерява да се насочи към по-достъпния ценови клас на тези модели, като поне един от тях ще е малък и с ниска цена.

И трите модела ще са базирани на платформата MEB на VW. Първата кола ще е Vision IV - кросоувърът, който компанята представи в Женева, разбира се, в по-реалистична за пътищата версия.

Вторият модел ще е сходен, но ще бъде по-близък до традиционен SUV. Очаква се колите да тръгнат на пазара от 2021 г., като ще се произвеждат в Чехия на същата поточна линия с Octavia.

Третият модел ще бъде част от нова фамилия модели на VW Group. Той може да се очаква през 2023 г. Той ще е електрически, с по-малко екстри, малко купе, но и ниска цена.

"Skoda" планира да пусне и изцяло електрическа версия на малкия Citigo още тази година. Той ще има пробег 300 км. с едно зареждане. До 2025 г. компанията иска 25% от всичките коли, които продава, да са електрически, а до края на 2022 г. да има електрифицирана версия на поне 10 модела, което включва и хибриди.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.