"Skoda" ще представи първия си електрически автомобил в Женева

Pinterest LinkedIn +

Бързото темпо на работата на "Skoda" продължава. След като обяви новия SUV Kamiq, сега компанията съобщи, че по време на автосалона в Женева ще представи и прототипа на първия си изцяло електрически автомобил.

Skoda Vision iV ще е кросоувър, който е базиран на платформата MEB на Volkswagen. Премиерата ще е на 5 март т.г. Автомобилът е с елементи на 4-врато купе, като ще има и 22-цолови джанти – нетипично големи за досегашните модели на марката.

iV обаче няма да е първият електрически автомобил на "Skoda", който ще излезе на пазара. Това ще направи електрическата версия на Citigo тази година, както и plug-in хибрид на Superb.

Също така iV бързо ще получи и още компания. От "Skoda" искат до 2022 г. да пуснат на пазара 10 електрически или хибридни модела.

Колата ще използва LED светлини, множество модерни технологии за сигурност, вградени камери, аеродинамични джанти за по-малко въздушно съпротивление и др. "Skoda" планира да започне производство на финалната версия на iV през 2020 г. Компанията е заделила 2 млрд. евро за инвестиции само в електрическите си модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.