Скарлет Йохансон се завръща към емблематичната си роля на "Черната вдовица"

Pinterest LinkedIn +

След 15 години трепетно очакване на 1 май 2020 г. един от най-обичаните герои на "Марвел" – Черната вдовица – ще получи своя самостоятелен филм. Скарлет Йохансон се завръща като емблематичната едноименна героиня, за да разкаже драматичната и емоционална история на Наташа Романоф и нейния път от опасен наемен убиец на КГБ, през агент на ЩИТ, до лидер на сломените Отмъстители и в крайна сметка до саможертвата ѝ в името на спасението на половината от живите същества във Вселената, унищожени от Танос.

Действието на "Черната вдовица" се развива малко след събитията от "Първият отмъстител: Войната на героите", когато Отмъстителите са разединени, а част от тях са в немилост, включително и Черната вдовица. Докато бяга от закона, Наташа Романоф, която може би за първи път в живота си е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, трябва да се изправи срещу демоните от мрачното си минало.  

Първият впечатляващ трейлър на "Черната вдовица" предлага всичко, което феновете на "Марвел" очакват – визуално пиршество, екшън и драма, напрежение и мистерия, а в добавка и една красива и разтърсваща история. Срещаме се с най-различни хора от миналото на Наташа, сред които са руският еквивалент на Капитан Америка  Червеният пазител (Дейвид Харбър) и Йелена Белова (Флорънс Пю), която също е опитна Черна вдовица и е като нейна родна сестра. Какво точно свързва тези герои, кой е враг и кой – приятел, ще разберем този май, когато "Черната вдовица" нахлуе в кината.

За да се завърне за ролята на Черната вдовица, Скарлет Йохансон държи самостоятелният филм да е нещо наистина впечатляващо: "Не исках да е поредната история за раждането на герой. Исках да е нещо истинско, което се връзва с героинята – бях доволна от случилото се в "Отмъстителите: Краят". За да направим този филм, трябваше да има истинска причина. Надявам се да е едновременно експлозивен и динамичен, с всички страхотни елементи на жанра, но и да разглежда теми като съмнение, срам, съжаление…".

Режисьор е Кейт Шортланд ("Lore", "Berlin Syndrome"), по сценарий на Джак Шейфър ("Мошенички от класа") и Нед Бенсън ("The Disappearance of Eleanor Rigby"). Продуцент е Кевин Файги. В ролите освен Скарлет Йохансон, Флорънс Пю и Дейвид Харбър влизат още Рейчъл Вайс, Рей Уинстън, Мишел Лий, О. Т. Фегбенле, Уилям Хърт и др.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.