Силвия Петкова озвучава премиерните аудио книги за Хари Потър на български език

Pinterest LinkedIn +

Актрисата Силвия Петкова ще пренесе хиляди български почитатели в магичния свят на "Хари Потър". Тя ще озвучи обичните от няколко поколения истории в премиерните аудио книги на български език, част от постоянно разрастващото се портфолио на "Storytel България". С дългоочакваните записи на поредицата за вълшебния свят на младия магьосник водещата стрийминг платформа за аудиосъдържание ще отпразнува своята 1 година на пазара в България и ще отбележи 20-годишнината от издаването на "Хари Потър и философският камък".  

Силвия Петкова е добре позната на българите както с телевизионните, така и с театралните си роли. Участвала е в популярни български продукции като "Под прикритие", "Откраднат живот", "Пътят на честта", "Революция Z", "Лов на дребни хищници", "Революция X" и други. През лятото на 2020 г. актрисата не просто ще влезе в нова роля, а и ще има възможност да преживее отново тази необикновена история с хилядите български почитатели.

"Щастлива съм, че ставам част от любимия вече на няколко поколения вълшебен свят. За мен е чест, но и голяма отговорност да бъда гласът, който ще пренесе слушателите във вълшебния свят на обичания магьосник", казва Силвия Петкова за новото си амплоа.

Първата книга от поредицата – "Хари Потър и философският камък" – е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са достигнали до читатели от цял свят, книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Поредицата, от която са продадени са над 500 млн. копия, е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.  

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.