Полово и расово разнообразие в предстоящия сериал за Хари Потър

Pinterest LinkedIn +

Половото и расовото разнообразие ще бъдат акцент в предстоящия сериал за Хари Потър, съобщава "Daily Mail". Таблоидът цитира обявите за кастинги за актьори и отбелязва по-любопитните детайли от тях. Така например за ролята на Джеймс Потър, бащата на Хари, създателите търсят актьор "с азиатски, черен, африкански, етнически неопределен, многорасов, местен, испански, близкоизточен, южноазиатски, индийски, югоизточноазиатски или тихоокеански произход".

Отбелязва се също, че ролята на Лили Евънс, майката на Хари Потър, се търси "несъответстваща на пола, небинарна, транс жена". Освен това, според изданието, ролята на Питър Петигрю трябва да бъде изиграна от „несъответстващ на пола, небинарен, транс мъж“.

През януари 2021 г. стана известно, че американската телевизионна компания HBO ще пусне сериал, базиран на приключенията на магьосника Хари Потър. По-рано беше съобщено, че няколко обстоятелства могат да попречат на реализирането на проекта: Дж. К. Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър, трябва да одобри идеята за създаване на поредица и след това компаниите трябва да преговарят с медийна корпорация "NBCUniversal", която притежава договор за излъчване на филми и разнообразие от съдържание, свързано с Хари Потър.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.