Предстои Нощ на книгите за Хари Потър

Pinterest LinkedIn +

Нощта на книгите за Хари Потър е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британския издател "Bloomsbury". В България тя ще бъде отбелязана за пети пореден път.

Тази година 7 февруари е вълшебната дата, на която всеки, запленен от фантастичния свят на Джоан Роулинг, може да прекрачи прага на мечтите си и да влезе в редиците на приетите в Училище за магии и вълшебства "Хогуортс". Именно "Хогуортс" е и темата на тазгодишното събитие.

В Нощта на книгите за Хари Потър феновете споделят магията на незабравимите истории и приключения на "момчето, което оживя". Младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат възможност да организират и да вземат участие в различни събития, изпълнени със забавни игри и четене на любими откъси от романите за Хари Потър, както и да покажат доколко познават тайните на училището "Хогуортс". Сред основните цели на кампанията е възможността да бъде предадена на следващото поколение читатели магията на книгите.

На сайта на издателство "Егмонт" се предлага специално подготвен организационен пакет с идеи, напътствия и материали за подготовката на един незабравим празник, който може да бъде ползван от всички училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в страната, които се интересуват от инициативата. Всички организатори на празненства ще имат възможност да отбележат събитията си на специална интерактивна карта, която обединява инициативи в Нощта на Хари Потър от целия свят. Те ще могат да се включат и в конкурса на "Егмонт" за най-оригинална украса за празника. Избраният победител ще получи специална награда – комплект "Хогуортска библиотека".
Сподели.