Сигурни знаци, че е време да смените колата си

Pinterest LinkedIn +

Може би обичате старата си кола или факта, че тя ви се изплаща. Така или иначе идва момент, в който ще започнете да чувате странни звуци, да ви отказва, да ви изненада с неочаквано спиране или дори, отказ на някой механизъм.

Ето защо е изключително важно да се грижите за вашия автомобил и особено, ако е на повече години, да полагате своевременни грижи за него.

Когато все пак се наложи да смените определена част или компонент, е добре да знаете, че винаги може да разчитате на доверен партньор и да се обърнете към търговец, който е не само доказал се с времето, но и може да ви предложи голямо разнообразие от авточасти, акумулатори, масла и греси, течности, автокозметика…

В онлайн магазина за авточасти Sauto.bg. ще намерите изключително разнообразие от филтри, масло, амортисьори, съединители, кабели свещи, спирачни дискове, ангренажен ремък ролки, накладки, ремъци и други авточасти. Магазинът предлага висококачествени оригинални и алтернативни авточасти от водещи производители и на всички марки автомобили.

Когато и да имате проблем или нужда от определена част, от добавка или трябва да получите професионален и експертен съвет, просто се свържете с SAuto и ще намерите всичко, което ви е необходимо.

И така, ако все пак усетите някои от следните признаци за вашия автомобил, може би е време да се замислите, дали не е добре да я смените.

Проблеми с придавката

Проблемите с предаването са скъпи. Така че, ако забележите по-силно ускорение или спиране по време на шофиране на автомобила си (и особено ако през цялото време се усеща треперене, съпроводено с неприятен шум), най-вероятно е време да потърсите ново превозно средство.

По колата ви избива ръжда

Ръждата е на пръв поглед маловажен, но може да се окаже много скъп проблем за отстраняване. А ако не я хванете навреме, може да се влоши. Химикалите, които се хвърлят по пътищата през зимата, изяждат боята и метала. След като ръждата започне, тя се разпространява бързо и води до много последващи повреди, тъй като водата се събира на скрити места и причинява корозия.

Държите я от сантиментални чувства

Много мъже признават, че автомобилът им е по – скъп от всичко и не биха се разделили с нея при каквито и да е обстоятелства. Ако обаче в един момент установите, че продължавате да имате плащания или ремонти, които не може да си позволите, е по – добре да потърсите нова кола.

Изтичане на течности

Подобно на човешкото тяло, колата ви изисква скъпоценни течности, за да остане жива. Ако всеки месец трябва да зареждате някой от жизненоважните течности на колата - охлаждаща течност, масло, спирачна течност…Само въпрос на време е кога автомобилът ви ще започне да ви струва все повече и повече. Тогава решението е едно – време е за по – нов и по – здрав автомобил.

Цената на ремонта струва повече от нов автомобил

Ако колата ви е повредена и трябва да платите хиляди левове за ремонт, замислете се, дали си заслужава. Запитайте се, дали тази инвестиция си заслужава и дали това няма да се повтори скоро пак?

Много малки мигащи светлини

Най-ранният знак, че колата ви вече е време да бъде сменена са мигащите светлини на таблото за управление. Всички тези малки предупредителни светлини са важни и пренебрегването им може да доведе до проблеми по пътя. Ако забележите подобен проблем, е най – добре да закарате колата при вашия механик възможно най-скоро. В случай, че се сблъскате с някой от горните проблеми обаче, е добре да помислите за смяната й.

Имате по – високи доходи

Ако разполагате с по – високи доходи, се попитайте, дали не заслужавате по – хубава, по – мощна или по – надеждна кола? При положение, че може да си позволите нещо хубаво, възползвайте се и инвестирайте в по – нов и качествен автомобил.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.