"Lotus" разпродаде всички бройки на хиперколата, струваща 2,6 млн. долара

Pinterest LinkedIn +

От "Lotus" обявиха, че вече са продали всички бройки на хиперколата Evija, която компанията представи в края на миналата година. Моделът, който струва 2,6 млн. долара за брой, е изцяло електрически автомобил, развиващ 1973 к.с., и е голямото завръщане на "Lotus" на пазара.

Пред "Autocar" компанията съобщава, че вече са продадени всички 130 бройки. Тяхното производство ще започне през лятото на т. г.

Засега от "Lotus" дават само ориентировъчни данни за Evija. От компанията казват, че колата ще стига 100 км/ч от място за по-малко от 3 секунди и ще достига 300 км/ч за по-малко от 9 секунди. Максималната скорост ще е над 320 км/ч. Тя ще може да изминава около 400 км с едно зареждане на батериите, което ще става за 18 минути.

Evija е първият изцяло нов "Lotus" от повече от десетилетие. Той трябва да постави началото на новото бъдеще на компанията под собствеността на "Geely".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.