Николаос Цитиридис тренира на сухо в ефир с №2 на световното по кайтсърф фрийстайл

Pinterest LinkedIn +

Световният номер 9 в кайтсърфа и номер 2 в дисциплината фрийстайл от Световното първенство в Кабо Верде – българинът Никола Абаджиев разгорещи страстите и вдигна градуса по екстремната скала в "Шоуто на Николаос Цитиридис". 19-годишният софиянец се включи виртуално във вечерното шоу и разясни някои от коронните си номера – обратнопорпорционални на гравитацията, като ги демонстрира с лични видеа. Разказа за някои от триковете и комбинациите от тях в кайтсърфа и обясни как всъщност се надграждат елементите в доста сложният и екстремен "бек роуд тик-так родео". "Летящият без крила", както го нарече Николаос, сподели възхищението си от световния №1 в този спорт и негов идол – Айртън Козолино (Airton Cozzolino).

Спортният талант и свободна душа "яхва вълната" и се качва на сърф едва 9-годишен, и то в Черно море. Негов треньор е баща му, който дори не пътува навсякъде по състезания с него. Изключително позитивен и спокоен, Никола сподели, че неведнъж е виждал китове в морето, но е спазвал дистанция, точно каквито са предписанията сега по време на ивънредното положение. На финала шампионът показа и как тренира в домашни условия под карантина, като балансира върху голяма топка с дъска и широка усмивка. В същото време в студиото заедно с него "потренира" и водещият Николаос, но върху дъска за гладене.  

Всяка делнична вечер от понеделник до четвъртък по bTV "Шоуто на Николаос Цитиридис" е мястото за забавление и срещи с нестандартни и наистина достойни българи – успешни и осъществени в България и чужбина, които рядко гостуват в ефир.

Вижте цялото интервю с Никола Абаджиев тук >>


Снимка: Олег Попов

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.