Шон Пен обвини феминизираните мъже, че имат "гени на страхливост"

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор, режисьор и продуцент Шон Пен разкритикува феминизираните мъже, съобщава "Independent". Звездата обяви, че "гени на страхливостта" ("Cowardly genes") са причина хората да носят поли.

"Мисля, че мъжете са станали доста феминизирани. В живота ми има много силни жени, които не възприемат мъжествеността като нещо потискащо. Струва ми се, че има гени на страхливост, които карат хората да се откажат от панталоните и да носят поли", е казал Пен по време на интервю, на което е промотирал новия си филм "Flag Day". Заедно с него е била и дъщеря му Дилън, която след това изказване на баща си е млъкнала и е започнала да гледа в една точка.

Не може да се каже обаче, че Пен е шокирал публиката, тъй като с това мнение той остава верен на себе си и последователен в убежденията си. Наскоро пред "iNews" актьорът заяви: „Аз съм в клуба, който вярва, че мъжете в американската култура са станали диво феминизирани... Не мисля, че [за] да бъдем честни спрямо жените, трябва да станем като тях“.

Трябва обаче да се отбележи, че Шон Пен спечели втория си "Оскар" за ролята си във филма "Milk" (2008 г.), в който той влезе в образа на Харви Милк - първия открит гей, спечелил избори. "През последното десетилетие той се интересува от по-традиционни прояви на мъжествеността, като наскоро игра развратен режисьор в "Licorice Pizza", снима се заедно с Мел Гибсън в "Професорът и лудият" ("The Professor and the Madman") и се представя като измамник, който е в обтегнати отношения с дъщеря си в "Деня на знамето" ("Flag Day")", пише consequence.net.

По-рано този месец в друго свое изказване 61-годишният Пен заяви: "Радвам се, че съм стар и няма да ми се налага да се справям с това накъде върви светът".

Миналата година той поиска задължителни ваксини за всички на снимачната площадка на драмата му "Gaslit", а през 2018 г. той осъди движението #MeToo, заявявайки, че то "разделя мъжете и жените".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.