Феминистка версия на гениалния роман на Оруел "1984" пишат в САЩ

Pinterest LinkedIn +

САЩ ще пуснат феминистка версия на дистопията на Джордж Оруел "1984". Идеята е одобрена от фондацията на писателя, съобщава "Guardian".

Новият роман, който ще се казва "Джулия", ще бъде написан от американската писателка Сандра Нюман. В него историята ще бъде разказана от гледна точка на любимата на главния герой Уинстън Смит, служител на Министерството на истината.

Синът на Оруел Ричард Блеър също е подкрепил идеята. От самата фондация на писателя са търсили автор, който да напише "1984" от името на героинята и Нюман се е оказала идеалният кандидат. Очаква се новата версия да излезе през 2023 г.

Световноизвестният роман на Джордж Оруел "1984" е публикувана през 1949 г. Действието на романа се развива в измислената тоталитарна държава Океания, в която се изповядва култ към личността на Големия брат. Жителите на тази държава са лишени от всякакви права и са под постоянен контрол на властите, които ги наблюдават непрекъснато. Именно зловещият герой на романа е дал името и на прочутото телевизионно риалити "Big Brother", което до преди няколко години се излъчваше и в България.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.