Школа за герои (Sky High)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 100'
Режисьор: Майк Мичъл
Сценарий: Пол Ернандес, Робът Скули
Участват: Кърт Ръсел, Майкъл Ангарано, Мери Елизабет Уинстед, Кели Престън, Брус Кембъл и други
Екшън-комедия, със субтитри, английски

Студиото “Дисни” отново напомня за себе си с комедия, в която става дума за супергерои и техните приключения. Нещо, което и малки и големи обичат. Режисьор на продукцията е Майк Мичъл (“Дюс Бигалоу: Мъжкото жиголо”), който досега е работил само в този жанр. Звездите в “Школа за герои” са Кърт Ръсел (“Ванила Скай”, “Войник”) и Кели Престън (“Близнаци”, “Джери Макгуайър”). Впечатление прави фактът, че на моменти сценаристите не са се старали много и филма има директни препратки към хитовата анимация на “Пиксар” – “Феноменалните” (2004) и “Деца-шпиони” (2001) на Робърт Родригес.

Уил Стронгхолд (Майкъл Ангарано – “Почти известни”) е син на необикновени родители. Баща му - Стив (Кърт Ръсел) и майка му - Джоси (Кели Престън) са хора с необичайни способности. Те са супергерои, които могат дори да летят, и всички по света ги познават. Малкият Уил е изпратен в специално училище, което носи името “Школа за герои”. Там той трябва да открие своята дарба и да развие супер-уменията си. Проблемът е, че той няма нищо от дарбата на родителите си, а има тежкото бреме да бъде техен син.

Всички очакват той да оправдае славата на прочутото си семейство и дори да го задмине. По време на обучението си Уил се сблъсква с нещата, обичайни и за нормалните училища- любов и омраза, а и желанието на някои деца тотално да блеснат в очите на преподавателите си.

Според способностите си учениците са разделени на два лагера - “Героите” и “Загубеняците”. Въпреки че е в отбора на “загубеняците”, постепенно той започва да открива, че все пак има дарба. В един момент в Уил се влюбва красивата Гуен (Мери Елизабет Уинстед – “Предизвестена смърт 2”), с което си навлича омразата на неговата приятелка Лайла (Даниел Пенбейкър). В същото време техният подъл учител Бумър (Брус Кембъл – “Спайдърмен” “Конго”) играе собствена игра, като използва децата, за да осъществи плановете си. Над училището и над семейство Стронгхолд надвисва опасност, която може да бъде премахната с помощта на младия Уил. Време е и той да покаже, че във вените му тече кръвта на супергероите.

Официален сайт: http://disney.go.com/disneypictures/skyhigh

Сподели.