Двойно изкушение с героите на Джордж Лукас

Pinterest LinkedIn +

Закоравелите маниаци на тема "Междузвездни войни" (точно тези, които обичат да се разхождат по улиците, облечени като Дарт Вейдър и въоръжени с лазерни мечове!) ще имат повод за двоен празник на 1 ноември 2005 г.

Тогава едновременно излизат официалното DVD (продукция на "Lucasfilm" и "20th Century Fox") на филмовия касоразбивач "Междузвездни войни III: Отмъщението на Ситите" и видеоиграта на компанията "LucasArts" - "Star Wars: Battlefront II". Съвпадение? Дано не смятате така, защото това би означавало, че сте най-големият наивник на света!

Вероятно няма живо същество на света, което да не знае, че "Отмъщението на Ситите" е последната част от сагата на Джордж Лукас. Поредицата "Междузвездни войни" бе създадена в цели 6 епизода за последните 28 години. Няколко поколения се смениха за това време и днес малки и големи могат да се наслаждават на сблъсъка между Доброто и Злото, олицетворени от добри и лоши герои, от Люк Скайуокър до Дарт Вейдър.

"Междузвездни войни III" към момента е донесла на компанията на Джордж Лукас печалба от 376 млн. долара само в Америка. Най-голям успех обаче продукцията постигна в Япония, където на черно билетите за премиерата достигнаха астрономически цени.

DVD-версията на "Отмъщението на Ситите" ще включва 2 диска, които освен самия епизод ще съдържат и подробен мейкинг на филма. В него на зрителите ще бъде показано в детайли как е постигната трансформацията на Анакин Скайуокър в Лорд Вейдър. Самият Джордж Лукас следи стриктно по време на снимачния процес всичко случило се да бъде старателно документирано, за да намери място в създаването на бъдещата мейкинг-продукция. Мейкингът е пълнометражен и е придружен от аудиокоментари на режисьора Лукас.

Най-привлекателната част от DVD-то обаче безспорно са 5-те сцени, отпаднали в официалната версия, които тук присъстват. Една от тях вече бе показана публично - това е сцената, в която сенаторите обсъждат раждането на бунтовническия алианс.

DVD-то съдържа още 2 материала, тип "зад кулисите", музикален видеоклип, кинотрейлъри, 12 тв реклами, фотогалерия, DVD-ROM уебвръзки към ексклузивния сайт Star Wars.com, трейлър на играта "Star Wars III: The Revenge Of The Sith", както и демо версия на гейм забавата "Star Wars: Battlefront II".

Екшън шутъра "Star Wars: Battlefront II" ("Playstation 2", Xbox и Windows) също ще види бял свят на 1 ноември 2005 г. Сингъл плеъра на зрелищното приключение позволява игра с джедай или изкуствен интелект, а сюжетът е динамичен и с отворен финал. Революционните космически битки позволяват на геймъра да влиза в апокалиптични сражения между корабите на джедаите и вражеските изтребители. Една от най-зрелищните битки се развива на борда на базовия боен кораб на противниците. Специални мисии позволяват на играча да използва своите джедайски умения, за да надвива войниците на Императора.
 
"Star Wars: Battlefront II" включва 16 нови бойни полета, разположени на планети и в космическото пространство, както и много препратки към "Епизод III: Отмъщението на Ситите". Разбира се, в играта присъства и класическата Звезда на Смъртта, превърнала се в символ на мощта на Империята. Тя е и основната цел на бунтовниците.

Хитовата видеоигра позволява онлайн мултиплеър за 24 играча на "Playstation 2", 32 плеъра за Xbox и 64 за Windows.

Черногледи критици прогнозираха, че с появата си на голям екран "Отмъщението на Ситите" ще сложи край на истерията "Star Wars". Излизането на DVD-то към филма и на играта "Star Wars: Battlefront II" на една и съща дата говори точно обратното. Така или иначе, едно е ясно - за верните фенове на приключенията на джедаите тази година Коледа ще дойде два месеца по рано!

Сподели.