Celine Dion дарява $1 000 000, Джордж Буш отново в немилост

Pinterest LinkedIn +

По време на интервю за шоуто на Лари Кинг (Larry King Live) по CNN, канадската певица Селин Дион (Celine Dion) е оповестила, че ще направи дарение в размер на $1 000 000 за пострадалите от урагана Катрина.

Сумата е отпусната от Дион и партньорите й в нейното ласвегаско шоу "A New Day". По думите на световноизвестната певица жертвите на бедствието не се нуждаят от пари, обаче. "Евентуално, те ще имат нужда от пари - след 3, след 6 месеца те ще се нуждаят от пари. Но точно сега те се молят за вода."

Дион силно се е разстроила, докато е говорила с Лари Кинг за природната катастрофа в Ню Орлийнз и е обвинила в прав текст политиката на президента на САЩ Джордж Буш, за която приоритет е Средния Изток, вместо собствения му "заден двор". Това вече стори по време на голям благотворителен концерт, предаван пряко по NBC, чернокожият хип-хоп изпълнител Кани Уест (Kanye West). Тогава медията наложи цензура върху изявлението на Уест, предизвиквайки бурни обществени дебати.

"Как е възможно с такава лекота да се изпращат подкрепления в друга страна, да се убива всеки за секунди, да се отнемат животи във време, когато американците трябва да служат на собствената си страна", изразила е възмущението си изпълнителката. "Ние трябва да служим на страната си и да сме тук, за да спасим оцелелите. Нужно е да даваме парите си, кръвта си, подкрепата си, сега, в този момент, ние трябва да отправяме молитви."

"Включвам телевизора и виждам как там все още има хора, които чакат да бъдат спасени - за мен това е неприемливо. Знам, че има причини за това. Съжалалявам, че ще го кажа, ще прозвучи грубо, но аз не искам да чуя тези причини.", заявила е Дион.

Същата сума са дарили Diddy и Jay-Z. Тя е предназначена за пострадалите чернокожи семейства и е дарена на Американския Червен кръст. Двамата хип-хоп изпълнители и продуценти за казали, че искат да помогнат на черните общности и не само, в градовете, пострадали най-сериозно от Катрина, защото това са техните "братя" и "сестри". "Това е нашата общност. Когато включа CNN, виждам стотици чернокожи по улиците. Знам, че има и други хора, но там има много чернокожи и те пострадаха много.", казал е Jay-Z.
 
Diddy е добавил: "Всички ние сме потомци на един и същи род. Когато чуете чернокож да казва "братя" и "сестри", той казва истината. Това са хората, за които знам, че съм свързан по някакъв начин - семейството на човешката раса.

По един или друг начин своята подкрепа на жертивите на наводнения в Южните Щати са дали чернокожата соул изпълнителка Мейси Грей (Macy Grey) и една от най-красивите и скъпоплатени холивудски актриси, известна с хуманитарната си дейност, Анджелина Джоли (Angelina Jolie). Първата е пожелала сама да помогне на 18-те хиляди евакуирани граждани на Тексас, подслонени в закрития стадион Астродом - тя е взела със себе си дрехи и тоалетни принадлежности. Анджелина Джоли пък е изпратила писма до правителството на САЩ, Конгреса и Белия Дом, с настояване да дадат по-бърз ход на спасителните действия, за да "бъде предотвратена  загубата на още човешки животи."

Сподели.