Korn свириха пред 6 000 в София

Pinterest LinkedIn +

На 8 септември законодателите на нео метъла Korn разтърсиха здраво конструкцията на столичната зала "Фестивална". Пред около 6 000 ентусиазирани фена известните американци представиха своето шоу, което, за статистиката, продължи точно 90 минути.

Преди тях, в качеството си на подгряващи, звездни мигове изживяха Dreadlockz, които бяха единствената съпорт група на Korn от българска страна. За радост на нашите музиканти и в разрез с традицията в БГ, те бяха щедро подкрепени от публиката, която успоредно със логичното "We want Korn" окуражаваше нашенците със скандирания на тяхното име.

Малко след като българите приключиха своя 30 минутен сет, последва кратка пауза в подгототовка за същинската част на шоуто. Публиката, която преобладаващо беше по-младежка, реагира бурно, когато технически лица изнесоха и монтираха култовата стойка на вокалиста на Korn Джонатан Дейвис (Jonathan Davis), дело на създателя на "Пришелецът"  Х.Р. Гигер (H.R. Giger).


Korn в София Снимка: Виктор Александров

Стойката - същинско произведение на изкуството, беше разобличена от феновете, макар и завита с огромен червен шал, и в залата последваха мощни възгласи. Под нея, по дължината на сцената вече бе разстлан и червен килим, а това, което се случваше при сета на барабаните, остана скрито зад черен параван, но възторгът на публиката отекваше като ехо за всеки саундчек удар.

Около 21:00 ч. светлините изгаснаха и зад сцената бавно започна да се издига огромен транспарант с рисуван арт и надпис Korn. Секунди след това музикантите се появиха на сцената и без никакви словесни флиртове с феновете си дадоха старт на своето шоу.

До финала на концерта американците направиха пълна разходка из албумите, които ги направиха толкова популярни, като не пропуснаха да изпълнят станалите класики в жанра "Here To Stay", "Got The Life", "A.D.I.D.A.S.", "Falling Away From Me", "Freak on a Leash" и др. Сетлиста на бандата даде възможност на феновете да чуят и някои от чисто новите песни, които влизат в излизащия до края на 2005 нов албум на Korn.

В паузите между песните Джонатан Дейвис често отиваше зад сцената, където се намираше вторият китарист - Rob Patterson (Otep), нает специално за концертите на групата след напускането на Brian "Head" Welch. Както беше анонсирано преди време, Патерсън не се появи нито за миг отпред, заедно с другите музиканти, а мнозина от феновете в залата така и не разбраха за неговото присъствие. Малко преди концерта стана ясно, че нео метъл лидерите предпочитат и за в бъдеще да не допускат нов официален китарист, след като Welch напусна Korn, за да се отдаде на пасторство.

Освен всичко казано до тук, пикови моменти в шоуто бяха появата на Дейвис с гайда, заигравката с парчето "One" на Metallica и кавърите на Pink Floyd - "Another Brick In The Wall - parts II & III" и "Goodbye Cruel World".

След дългоочакваното "Blind" и "Ya'll Want A Single", Korn завършиха своя първи гиг в България. Те благодариха на публиката, а тя получи, освен своя незабравим час и половина, множество перца от Munky, палки от Дейвид Силвериа (David Silveria) и въздушната целувка на Джонатан.

Часове по късно, Джонатан Дейвис успя да напише на сайта си buttsexcrips.com следното съобщение до феновете:

"Хей, съжалявам, че ми отне толкова време да ъпдейтна bsc. Нещата при нас вървят направо страхотно. Невероятни шоута, невероятни фенове. Любовта към Korn буквално се стоварва върху нас. Тъкмо свърши концерта ни в София - беше разбиващо! Напоследък се размотах по сайтовете на Korn. Феновете явно мислят, че интрото към шоуто е от албума, или че се казва "I've seen it all". Няма такова нещо, то е просто нещо, което написах само за турнето. Ще го кача на сайта, след като излезе албумът - това ще е едно подаръче от мене. Освен това [официалния сайт] korn kamp ще бъде заместен от bsc. Така ще е много по-добре, защото аз ще се занимавам с него и ще качвам разни sh*t-ове за вас. Имам доста готини sh*t-ове за всички, така че сега ще отида да разпусна и да запаля една готина кубинска пура. Чака ме дълъг път до Атина. Рeace."

Сподели.