Gorillaz ще променят представите за лайв

Pinterest LinkedIn +

Gorillaz ще се отправят на своето първо световно турне. Събитието, което многократно се случва в кариерата на групи с известността на Gorillaz, е особено любопитно, тъй като иначе анимираните членове на бандата ще бъдат "прожектирани" на самата сцена в 3-D холографско изображение.

Първият "лайв" на Gorillaz се състоя през 2002 г., по време на церемонията по връчване на наградите Brit. Тогава музикантите бяха прожектирани на огромни екрани. Нещо, което след филми като "Специален доклад" или "Заразно зло" вече не е достатъчно атрактивно.

За да бъдат колкото се може по-реалистични, Gorillaz планират да използват специална холографска технология. Благодарение на нея членовете на групата - 2D, Нудъл, Мърдок и Ръсел - ще придобият триизмерност и възможността да се движат на сцената, вместо на екран.

Тъй като начинанието е доста скъпо, а има нужда и от технологическо време, турнето на Gorillaz ще стартира не по-рано от 2007 г. Очаква се освен четиримата анимационни герои на сцената да се появят и настоящите музиканти от проекта - тези, които са взели участие в записите на "Demon Days". Все още не е известно дали за концертите ще бъдат използвани записани аудиотракове, или партиите ще бъдат изсвирени наистина наживо от Деймън Олбърн (Damon Albarn) и Co.

"Превю" на холографните Gorillaz най-вероятно ще се състои още тази година, през октомври, в Лондон, а при успех ще бъде последвано и от още няколко участия, които да дадат някаква представа на публиката за онова, което може да очаква през 2007.

 

Сподели.