Осем герои (Eight Below)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 120'
Режисьор: Франк Маршъл
Сценарий: Дейвид Диджилио, Тоширо Ишидо
Участват: Пол Уокър, Брус Грийнууд, Джейсън Бигс, Мун Блъдголд, Джерард Плънкет, Белинда Мец и други
Приключенски, със субтитри, английски

Снимал още преди 13 години кинохита си “Живи”, в екстремни зимни условия, режисьорът Франк Маршъл сега отново залага на сценарий, който се развива сред враждебната природа. Познат предимно като хитов продуцент Маршал (“Самоличността на Борн”, “Знаци”) не е режисирал собствен филм повече от десетилетие, но това не му пречи да е във форма. “Осем герои” е новият му филм, чиято история се развива в Антарктика и е съвместна продукция с компанията “Уолт Дисни”.
 
Пол Уокър (“Бързи и яростни 1 и 2”), Брус Грийнууд (“Аз, Роботът”) и Джейсън Бигс (“Американски пай”) са големите имена в афиша редом до осемте хъскита. “Осем герои” е римейк на японския филм “Антарктика” от 1983 г., в който двама мъже тръгват на експедиция до Южния полюс заедно с верните си кучета.
 
Годината е 1993 г. и Джери Шепард (Пол Уолкър) е един от малцината населяващи изследователска база на американски екип от учени в Антарктика. За него осемте кучета, за който се грижи са всичко, което осмисля живота му. Няколко дни, преди настъпването на зимата на полюса, в базата пристига археолога Дейвис Макларън (Брус Грийнууд), който наема него и колегата му Чарли Купър (Джейсън Бигс) да открият следите на паднал метеорит.
 
Тримата заедно с хъскитата се отправят на приключение в студовете на полюса, без да предполагат какво ги очаква. Застигнати от свирепа буря те започват да се борят за живота си. Опита при работа в зимни условия помага на Джери Шепард да спаси живота на останалите и те се връщат в базата. Времето сериозно се влошава и причинява щети както на конструкцията на базата, така и физически увреждания на хората. Изходът е незабавна евакуация или ги очаква сигурна смърт.
 
За Джери новината е най-лоша, защото в самолета няма място за кучетата му и той трябва да ги остави на произвола на съдбата. Измъчван от вина той се качва на самолета, за да не умре в снежната буря. Оставени без храна и подслон хъскитата тръгват през заледената и враждебна тундра, за да търсят начин да оцелеят. Там ги чакат множество опасности и създания, който дебнат всяка тяхна грешка.
 
С разбито сърце от факта, че е оставил верните си хъскита, Джери успява да убеди д-р Макларън да събере спасителен екип. Тяхната цел е да се върнат в Антарктика при базата им и да спасят кучетата, ако са оцелели след няколкото месеца, откакто са сами. Експедицията заминава обратно с ясната идея, че всеки изминал ден е от изключително голямо значение.
 
Официален сайт: http://disney.go.com/disneypictures/8below
 
 
Сподели.