Skype ще продава Madonna

Pinterest LinkedIn +

Популярната услуга за безплатна интернет телефония, Skype, сключи договор с музикалния гигант Warner Music Group за предоставянето на рингтонове за програмата.

Така над 74-те милиона регистрирани потребители на  Skype ще могат да си персонализират входящите разговори с различни мелодии на изпълнители на Warner срещу 1-1.50 евро на рингтон.

Първите рингтонове, който ще може да се свалят през специална секция на сайта на Skype ще бъде на Madonna, Green Day, Mike Jones и др.

И в момента потребителите на програмата могат да си купят от сайта на Skype аватари и рингтонове, за да си персонализират програмата.

Междувременно, в стремежа си да популяризират своя софтуеър за композиране на музика, Hyperscore, Масачузетския Технологичен Институт (MIT) проведе първия в света конкурс за композиране на рингтонове. В конкурса са участвали основно студенти и преподаватели в университета, а член на журито е бил The Edge от U2. Наградите са били символични.

"Рингтоновете са си съвсем пълноправен раздел на поп музиката и трябва да се дава шанс на композиторите в тази област", казва The Edge, цитиран от списание Wired.

С безплатната версия на Hyperscore могат да се композират мелодии с продължителност до 60 секунди. Тя ще бъде включена в прословутия лаптоп за $100, който ще бъде подаряван на деца от развиващите се страни като част от програмата на ООН за компютърно ограмотяване.

Сподели.