Шестият ден (The Sixth Day)

Pinterest LinkedIn +

България, 2013, 80 мин. Режисьор: Владислав Радев Сценаристи: Владислав Радев, Стоян Витанов С участието на: Калин Врачански, Ивайло Драгиев, Милена Николова-Миленита, Костадинка Аратлъкова, Ивайло Димитров и др. Драма

За филма:

"Шестият ден" е режисьорски дебют на Владислав Радев, който е и съсценарист на лентата. Филмът, чиято премиера беше предвидена за декември 2013 г., излиза по кината месец по-рано поради големия зрителски интерес. "Шестият ден" e първият български филм през последните 20 години, в който има кадри, заснети на височина над 2700 метра. Музиката към филма е дело на композитора Георги Стрезов, който работи и над саундтрака на сериала "Дървото на живота".

Главните роли в "Шестият ден" са поверени на Костадинка Аратлъкова и на Ивайло Драгиев, когото повечето от вас вероятно са гледали в "ТИЛТ" и "Номер едно". Освен тях в лентата ще видите и Калин Врачански (Стъклен дом, Още нещо за любовта) и Милена Николова-Миленита, която освен с музикалната си кариера е позната и с ролите в сериала "Под прикритие" и филма "Лора от сутрин до вечер".

Историята:

Крис (Ивайло Драгиев) и Силвия (Костадинка Аратлъкова) се запознават в малък планински град. Силвия е дъщеря на бизнесмен, а Крис е обикновено момче, но двамата се влюбват и той решава да се премести при нея в големия град. Враговете на бащата на момичето обаче решават да я използват като средство за отмъщение и поставят Силвия и Крис пред изпитания, които променят живота им завинаги.

Сподели.