Шефът на гейм звеното на Microsoft е новият CEO на Zynga

Pinterest LinkedIn +

Zynga има нов CEO в лицето на досегашния президент на Interactive Entertainment Business звеното към Microsoft, който напусна този пост, за да оглави сериозно закъсалата компания за социални и мобилни видеоигри.

Дон Матрик поема щафетата от основателя и досегашен изпълнителен директор на Zynga – Марк Пинкъс. До преди две години компанията беше абсолютен лидер в производството на гейм приложения за Facebook. Само за година акциите на Zynga се сринаха на борсата, а над 500 души изгубиха работата си.

"Дон Матрик осъзнава в максимална степен важността на създаването на стабилна и дълготрайна връзка с потребителите и изграждането на мрежа. Той превърна Xbox в най-голямата конзолна гейминг мрежа в света и трансформира този бизнес от губещ в печеливш. Благодарение на работата му броят на активните членове на Xbox Live нарасна от 6 на 50 млн. души", коментира назначението на Матрик собственикът на Zynga.

"Натъжени сме да научим, че Дон Матрик напуска екипа ни – заедно с него постигнахме толкова много през последните шест години. Той беше страхотен шеф и аз му пожелавам всичко най-добро в неговите нови приключения като CEO на Zynga", реагира на новината шефът на отдел "Човешки ресурси" към Interactive Entertainment Business - Аарон Грийнбърг, публикувайки това изявление в своя Twitter.

Сподели.