Новото студио на Microsoft – Lift London – работи по четири f2p проекта

Pinterest LinkedIn +

Най-новият член от семейството на Microsoft Studios – Lift London – разработва четири проекта, които ще могат да се играят безплатно на свързани устройства.

На проведената в Брайтън Develop Conference шефът на Lift London Лий Шунеман заяви, че базираното в Сохо студио, в което работят 43-ма души, е "100 процента дигитална дъщерна компания на Microsoft, работеща по проекти за таблети, мобилни и всички свързани платформи на технологичния гигант."

Всяка от игрите на студиото ще има собствен сървис в облачно обслужване, като един от приоритетите на Lift London е да издигнат гейм персонажите в мобилните заглавия на следващо ниво.

"Налага да се преосмислим значението на понятието triple-A (AAA). Това не е белег за числеността на служителите в дадено студио, нито за размера на бюджета, с който работи или за платформата, за която произвежда. Отнася се до качеството на продукцията и мащабите на аудиторията.

Clash of Clans е triple-A. Halo е triple-A. През 21-ви век за един производител е важно как възприема аудиторията си и дали създава съдържание, което отговаря на нейната култура", смята Шунеман.

Сподели.