Xbox 360 стана най-продаваната гейм конзола от 7-мо поколение на Острова

Pinterest LinkedIn +

Броени месеци преди дебюта на своя наследник Xbox 360 изпревари по продажби Wii на британския пазар, ставайки най-продаваната конзола от седмо поколение в Обединеното кралство. Към средата на 2013 г. количеството пласирани копия от системата за домашен гейминг възлиза на около 8,4 млн.

Wii дълго време бе категоричен лидер в продажбите на конзоли на Острова, но напоследък търсенето на японската система рязко намаля за сметка на Xbox 360. През последната година продажбите на конзолата на Microsoft обикновено надминават тези на PlayStation 3, Wii и Wii U на седмична база.

Xbox 360 обаче все още е далеч от детронация на PlayStation 2, която остава най-продаваната домашна гейм конзола на Острова на всички времена. 13 години след появата му от предшественика на PS3 са изкупени 10 млн. бройки.

Въпреки предстоящия в края на 2013 г. рилийз на Xbox ONE, търсенето на Xbox 360, която наскоро претърпя поредна актуализация на дизайна си, най-вероятно няма да намалее. Основание за тази прогноза е фактът, че повечето коледни блокбъстъри ще излязат във версия за 360, чиято цена е далеч по-атрактивна от тази на неговия наследник.

Сподели.