Сесил Алпер от "New Voices" Търговище с Гран при от Международен конкурс в Казахстан

Pinterest LinkedIn +

В Костанай, Казахстан, се проведе XVI Международен конкурс "Златен микрофон" 2018 г. 

Кандидатите за победа през тази година бяха над 70. Възрастта на участниците бе от 7 до 21 години. Освен представители на различни региони на Казахстан, млади вокалисти блеснаха с гласови възможности и от Русия, България, Армения и Литва.

На сцената всеки изпълнител се опита да даде всичко от себе си, за да покаже най-добрите си гласови данни. Младите таланти показаха твърдост на духа и ниво на големи изпълнители. 

На журито, което се състоеше от големи професионалисти (известни музиканти, продуценти, певци, композитори, режисьори), никак не му беше лесно да определи най-добрите изпълнения.

На 22 април повече от 20 участници се качиха на сцената на Областната филхармония като победители (притежатели на трето, второ и първо място в своите възрастови групи).

Полина Косенко (Костанай) спечели първото място в по-младата група (от 7 до 10 години). "Злато" в средната група (от 11 до 13) взе арменският представител Mane Hakobyan (Ереван). В по-голямата възрастова група (14-17 години) Алия Намийляйева  (Костанай) също се изкачи на първо място. В групата на професионалистите (18-21) първото място отиде при рудничанина Meirkhan Nazarkhanov. В допълнение към позлатената статуетка и диплома лауреатите получиха смартфони и лаптопи.

Grand Prix "Златен микрофон", заедно с парична награда, спечели младата певица от България Сесил Алпер Сабри, която е представител на Музикална школа "New Voices" – Търговище с вокален педагог Десислава Станкова. Сесил завладя жюрито и публиката с изключително ясния си глас и високи умения за изпълнение на песните "Море на младостта" на Лили Иванова и "I will always love you" на Уитни Хюстън. Тя има покана и за участие като гост на конкурс в Литва, където изпълнението ù ще бъде с оркестър!


Източник: NewVoicesBG

Сподели.